Real-voorzitter Perez gelooft in een Super League. Dat was althans gisteren nog het geval toen hij uitpakte met de oprichting van "De Super League".

Er ontstond onmiddellijk veel ophef over en kritiek op dit voorstel en idee. Doch vandaag hebben zo goed als alle clubs zich al terug getrokken.

De kersverse nieuwe voorzitter Florentino Pérez (ook voorzitter van het Spaanse Real Madrid) van de kersvers opgerichte en vooral omstreden "Super League" (dat nu al dood en begraven is) had de pretentie om te zeggen dat het voetbal in een kritieke situatie en in geldnood verkeert.

De geldnood is vooral te wijten aan de coronacrisis, gezien er geen inkomsten meer zijn van de ticketverkoop en andere inkomsten.

LEES MEER

Bron & copyright: Sporza - Alle rechten voorbehouden.


Is de heer Florentino Pérez niet beschaamd om zoiets te zeggen en te verklaren in het openbaar ... dat de professionele sportclubs in het voetbal financiële problemen hebben?

Kijk eens naar al die riante lonen van bestuur en spelers, al die riante verblijven van bestuur en spelers, de riante voetbalstadiums en al hun accomodatie en infrastructuur, al die snelle bolides en peperdure voertuigen van spelers en bestuur, ... en ga zo maar door.

En dan het lef hebben om te zeggen dat je het financieel moeilijk hebt.
Dan moet je toch durven en echt voor niets beschaamd zijn.

Ze zouden beter al die voetbalclubs eens grondig doorlichten waar al dat geld vandaan komt en naartoe gaat.