Fietspadinrichtingen

In België kennen we nogal wat benamingen voor dat weggedeelte waar een fietser van gebruik moet of mag maken. De ene keer spreekt men over een fietspad, dan weer over een fietssuggestiestrook of een fietsstraat, en ga zo maar door.

Voor al deze benamingen bestaan er verschillende soorten weginrichtingen en infrastuctuur, en vooral wegbelijningen en -markeringen. Al dan niet in verschillende kleuren, afmetingen en andere richtlijnen, zoals snelheidsbeperkingen.

Echt duidelijk is het echter voor niemand, niet voor de autobestuurder, niet voor andere weggebruikers, en al evenmin voor fietsers.

Hoe wil je dan dat die verschillende weggebruikers nog weten wat ze moeten doen, of juist niet mogen doen? En waar ze mogen rijden of niet?

Dit is toch om problemen vragen !!!

Hierbij refereren we naar een recentelijk dodelijk ongeval in Koekelberg, waarbij een jonge vrouw op het zebrapad door een automobilist werd aangereden. De autobestuurder haalde langs (over) het fietspad twee wagens in, die gestopt waren om de jonge vrouw over te laten op het zebrapad.

Je kan het persartikel hier lezen: https://nieuws.vtm.be/binnenland/dodelijk-ongeval-koekelberg-zelfs-politiewagen-rijdt-over-fietspad

Over het fietspad in deze reportage mag je blijkbaar niet rijden en over een fietssuggestiestrook dan weer wel. Verwarring alom dus.

Misschien maakt deze website alles duidelijk voor u?
https://www.gratisrijbewijsonline.be/theorie/leerstof-rijbewijs-b/fietser-fietspad-oversteekplaats

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *