René Magritte Museum

Beste lezer,
Beste kunstliefhebber,

In juni 2019 opent in een gebouw naast het René Magritte Museum in Jette een nieuwe vleugel voor de Belgische abstracte schilderkunst. Zo kunnen de bezoekers twee verbonden avant-gardebewegingen verkennen: het surrealisme en de abstracte kunst.

Het René Magritte Museum in Jette heeft al sinds 1999 zijn thuis in het huis waar de Belgische surrealist 24 jaar lang heeft gewoond. Een liefhebber van Magritte kocht dit pand om er een biografisch museum van te maken. Dankzij de volharding van deze kunstpromotor en de steun van sympathisanten werd het project realiteit.

Het museum ligt tussen het Atomium en de Basiliek van Koekelberg en zal de dynamiek van Noord-Brussel en het toeristische aanbod in onze hoofdstad ondersteunen. Vanuit lokaal en internationaal perspectief kijkt het museumteam ernaar uit om een breed publiek te ontvangen in een gemoedelijke sfeer. Daarom wordt een zaal voorbehouden voor workshops en culturele ontmoetingen.

Na twee jaar durende werken opent het eerste Belgische Museum voor Abstracte Kunst volgende zomer zijn deuren. Er ontbreekt nog een budget van € 15 000 om de belangrijkste kunstwerken goed in te kaderen en op te hangen. Sommige doeken moeten bijgewerkt worden. Word peter van een museumstuk om het toegankelijk te maken voor het publiek!

100 Belgische abstracte schilders op de koffie bij René Magritte
Word peter van 1 Belgische kunstwerk!

Klik hier en steun dit project.

 

Het team Magritte is André Garitte, conservator van het museum,
en een jong team van historici en kunsthistorici,
ondersteund door een team van vrijwilligers.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *