Welkom

Beste bezoeker,
welkom op het domein “pbonline.be” … in het hart van de stad Genk.

We bevinden ons aan toegangspoort Kattevennen van het Nationaal Park Hoge Kempen en op een boogscheut van Provinciaal Domein Bokrijk. Twee grote aantrekkingspolen in Belgisch Limburg.

Genk is een stad in de Belgische provincie Limburg en is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Genk. De stad telt meer dan 66.000 inwoners en is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. Dit in het verleden door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en later door haar ligging aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal.

Genk verwierf in 2000 de titel van stad en grenst aan Hasselt, Zutendaal, Opglabbeek (nu Oudsbergen), Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diepenbeek, Bilzen en As.

De naam Genk wordt voor het eerst vermeld in een schenkingsakte van 13 december 1108, als “Geneche”. De oorsprong van deze naam is onduidelijk. Men vermoedt dat het een samentrekking is van de Germaanse persoonsnaam “Ghan” en het Latijnse achtervoegsel “-acum” “(woonplaats), ofwel het Germaanse “-eck” (eik).

Bron: WikipediA


Registreren

Wil je alle artikels op onze site kunnen raadplegen? Dan dien je te registreren.
Bestaande gebruikers kunnen zich aanmelden of inloggen.


Tot slot

We wensen u een aangenaam bezoek.

Heeft u verder nog vragen?
Neem contact met ons.

Copyright © pbonline.be